sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Sunnuntai, rauhallista ja Suomi24:n kommentit.

Rauhallista siinä mielessä, ettei käynyt kuin yksi vieras tänään.
Tosin, vähän oudolta tuntuu. Porukkaa kun välistä on niin ettei kaikkien kanssa ehdi edes jutella.

Tänään, oli todella upea sää. Ei liian kuuma tai viileä, vaan sopiva.

Iltasella poikkesi "naapuri" saunomassa, pitkästä aikaa.
Puita vaan pesään niin kyllä löylyä piisaa, vaikka muillekkin "naapureille."

Tänään, Ilkka julkaisi yleisönosasto kirjoitukseni. Pikkuisen oli muutettu, ei paljoa.
Asian ydin tuli selkeästi esiin.

Suomi24:n sivuilla kirjoitukseeni kantaa oli ottanut henkilö, joka antoi omassa kirjoituksessaan ymmärtää, olevansa sivistyslautakunnan jäsen Kauhavalta.

En usko tuohon, mielestäni ihmisen joka on päättävissä elimissä pitää pystyä ottamaan vastuuta ja kirjoittamaan omalla nimellään.
En tosin tuonut tätä julki vastauksessani hänelle, antaa "lapsen" leikkiä jos haluaa.
Jos, hän oikeasti olisi sivistyslautakunnan jäsen, miksi salata nimensä?
Siinä, meillä vasta olisi "päättäjä" ja vielä sivistyspuolella.

Katsotaan, miten tämä "jäsen" reagoi?
Oli ainakin kopioinut blogiani Suomi24:n sivulle.

Katsotaan, selvittääkö sivistyslautakunta onko heidän joukossaan, täysi "urvelo".
Muuta ei voi hänen kirjoituksensa perusteella todeta.

On toki hyvä, että kirjoitukseni lehtiin aiheutti keskustelua. Ilman keskustelua asiat jää unholaan.

Mitähän muuta tänään?
Mansikat on taas kerran noukittu ja laitettu saunojan mukaan. Saa kodissansa jatkaa herkuttelua.

Saunassa, tuli jo oltua. Huomiseen.


Ai, niin. Tässä Ilkan julkaisema kirjoitukseni:


Yleisöltä

Odottamisajat ovat kohtuuttomia ikääntyneiden kuljetuksissa

sunnuntai 19.07.2009

Vanhusten asiointiliikenteen ratkaisusta Harri Ojanperä kirjoittaa Ilkassa, 16.7.2009, kuinka keskustan valtuustoryhmä teki aloitteen tutkia, miten korvata lopetettu vanhuksien kuljetuspalvelu. Kauhavan valtuusto hyväksyi aloitteen ja sivistyslautakunta sai tehtäväkseen asian selvittämisen. Harri Ojanperän mukaan, sivistyslautakunta on päättänyt, että 1.8.09 eläkeläiset pääsevät asioilleen koululaiskyydissä ja matka maksaa 2 euroa/sivu. Kuljetuksen sekä alennetun hinnan saa eläkeläiskortin esittämällä

Varmasti asiaa on ajateltu kovinkin päätöstä tehdessä, muttei loppuun asti ajateltu. Meillä Ylihärmän niin sanotuilla sivukylillä vanhuksen kuljetus koululaiskyydillä edestakaisin kestää yhteensä noin 6-7 tuntia. Missä vanhus kuluttaa ajan, joka jää jäljelle, kun apteekki ja kauppa on hoidettu. Tai käänteisesti ottaen missä vanhus odottaa noin 6 tuntia ennen kuin menee suorittamaan

kauppaostoksensa?

Ei vanhus jaksa odotella useita tunteja, että pääsee koululaiskuljetuksella kotiinsa. Toinen ongelma ovat kauppakassit. Kuljetuspalvelu on auttanut kassit autoon ja vienyt sisälle. Pysähtyykö

koululaiskuljetus liikkeiden edustoilla ja kuljettaja kantaa kassit autoon ja samoin vanhuksen kotona ajaa pihaan ja vie kassit sisälle. Vanhus ei jaksa, kuin ehkä kerran viikossa odottaa 6 tuntia, joten tavaramäärä on valtava ja painava.

Onko suunnitelmissa tehdä Ylihärmään vanhuksille paikka missä he voivat kokoontua ja odottaa kuljetusta? Paikan pitäisi olla auki joka päivä, jos vanhuksille ei määrätä asiointipäiviä. Joka tosin silloin polkee vanhuksien oikeutta asioida itse haluaminaan päivinä.

1.8.09 syksy ilmoittaa jo tulostaan pikkuhiljaa, odottaako vanhus viluissansa 6 tuntia koululaiskuljetusta kotiinsa? Meillä ei ole runsasta joukkoliikennettä, vaikka eräs valtuutettu näin

totesi. Ehkä jossain Kauhava-Alahärmä-sektorilla on muttei sivukylillä. Valitettavasti. Ojanperän lausuma: Pitkällä aikavälillä, osuu 100 prosenttisesti oikeaan, pitkä ja kylmä on vanhuksien odotus koululaiskyyditystä odotellen. Lopputuloksena, keuhkokuume tai muu vakava sairaus. Koululaisilla laki määrää odotusajan kuljetukseen kotiin, muttei vanhuksilla, näköjään.

Ojanperä ilmoittaa kirjoituksessaan myös, kuinka vanhuksia halutaan koululaiskuljetuksilla auttaa mm. asumaan kotonaan sekä ehkäistä liian aikainen laitostuminen. Kauniita sanoja, ilman oikeaa apua vanhuksille.

Eija Kiviharju-Ketola Ylihärmä

Ei kommentteja: