sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Sunnuntai, Isänpäivä, ampumakisat ym.mukavaa

Lumet sulaa vauhdilla pois. Surku sinänsä koska lumi tuo valoisuutta ulos.

Tänään oli Isänpäivä, emme mitenkään erikoisesti päivää juhlineet.
Mieheni halusi ruaksi itse tehtyä hernekeittoa ja siihen hirvenlihasta tehtyä säilykettä. Oli ostanut tutultaan hirvelihasäilykkeitä joissa on mukana myös possua.
Täytyy rehellisesti todeta, makunautinto yllätti positiivisesti.
Onneksi tein niin paljon että riitti mummulaankin, saavat hekin kokea saman nautinnon.
Onnitteluita mieheni toki sai, vain yksi jäi uupumaan onnittelijoista, mutta hänet korvasi varmasti ns. isäpuolelle tulleet onnittelut.

Mieheni ja teini olivat tänään päivällä Lapualla ampumakisoissa. Teini tuli kolmanneksi.
Ihme kyllä, ei ole vieläkään täysin terve, joten suoritus oli huippuluokkaa.

Vaasan "kersa" on ollut tänään paremmassa kunnossa, eli elämä voittaa.

Päivällä kun oli aikaa ja rauhallista tein kirjoituksen Komiat lehteen, koskien silta- ja tie katselmusta ym. Komiat lehdessä olleita kommentteja päättäjiltä.

Tässä kopio, toivottavasti Komiat lehti julkaisee kirjoitukseni:
-------------------------------------------------------------------

Tie-ja silta katselmuksesta.

Ensiksikin, olen iloinen rakennustoimikunnan pj:n Petri Salon toteamuksesta, että tiestä tulee leveä ja asiat sillan ja tien rakentamisessa etenevät kuntaliitossopimuksen mukaisesti.
Näin pitääkin. Kuntaliitossopimukseen on kirjattu ylös myös milloin silta ja tie ovat valmiita. Sopimusrikkoa he eivät varmasti halua tehdä.
Ihmettelen mistä ne kaksi rekkaa tielle tulevat? Marraskuussa 2006 tehdyn kyselyn mukaan jo yksinomaan Ala-Talkkarilla käy viikoittain yli 60 rekkaa.
Kankaan kylän tiellä kulkee viikossa yli 200 rekkaa ja muut autot päälle. Liikenne on nykyään moninkertaistunut 2006 vuodesta.
Liinamaa muistelee todella vanhoja asioita. Ajat ovat muuttuneet ja ihmiset ovat oppineet todellakin käymään muualla ostoksilla, kuin Kauhavalla.
Kiitos silloisille päättäjille.
Liinamaa toteaa, että Kangas on Kauhavan ainoa pussinperä. Ei minun mielestäni, emme koe olevamme missään pussissa, mutta niin ala-arvoisia toimenpiteitä kuin vanhan käytöstä poistetun sillan ajatteleminen ja julki tuominen loukkaa asukkaita joen kummallakin puolin.
Vanhat käytöstä poistetut sillat ei täysperävaunullisia rekkoja kestä, silta olisi myös kapea eli liikennevalot pitäisi saada näyttämään koska voi ylittää, ettei kohtaa toista autoa keskellä siltaa. Peruuta siinä sitten ja aikataulut menee sekaisin. Kiitosta ei tulisi kuljettajille.
Herrat ihmettelevät myös miksi ei kuntaliitossopimusta tehtäessä otettu esille vastustusta sillan-ja tien osalta.
Sitä kankaalaisetkin ihmettelevät, samoin tärkeän paperin pois jääntiä, kun papereita Kauhavalle Ylihärmästä siirrettiin.
Paperista käy selkeästi ilmi mitä kankaan ja ikolan kylän asukkaat haluavat.
Paperi on myöhemmin toimitettu Harri Mattilalle joka lupasi viedä sen hallituksen käsittelyyn. Ei ole kokouslistoilla näkynyt.
Hankkeen hinnasta pitäisi olla jo tietoa myös rakennustoimikunnassa. Tielaitos on laskelmansa tehnyt ja se ylittää reippaasti Kauhavan varaaman määrärahan.
Urakkatarjoukset eivät paljon vaikuta todellisiin kustannuksiin niin sillan kuin tienkin osalta.

Eija Kiviharju-Ketola Ylihärmä

-------------------------------------------------------
Siinähän sitä taas tälle päivälle.
Saunassa tuli jo oltua, joten: Huomiseen.

Ei kommentteja: