maanantai 23. marraskuuta 2009

Maanantai, täyttä työtä, Ilkkaan lähettämäni kirjoitus.

Anonyymi
Täytä työtä oli tämä maanantai.
Vaasan "kersa" ja Kisu tulivat taasen jo aamusta. Käväisimme ostamassa leivontatarvikkeita "kersan" tuleviin YO-juhliin.
Tuli siinä pari ohjetta testattua ja hyviksi havoittua, parin mokan jälkeen.
No, oppia ikä kaikki.

Iltasella käväisin kamarikirjastolla ja yllätys, yllätys moni muukin oli päättänyt käväistä vaikka vettä satoikin.
Siinähän sitä maailmaa parannettiin, kotona uunissa oleva lihakin tuli todella kypsäksi.
Kokki kun vain istuu kamarikirjastolla ja unohtaa lihan uuniin.
Hyvää lihasta tuli vaikka vähän liian kauan uunissa olikin.

Viime perjantain tilaisuudesta kuntokeskuksella, koskien tie-ja siltasuunnitelman tiedottamista välille Kangas-Annala.
Tulihan siinä oltua kuten olen kirjoittanut, mutta Ilkka lehteen olen lähettänyt seuraavan kirjoituksen, koskien Salon käyttäytymistä normaaliin kysymykseen.
Tässä kirjoitukseni:

----------------------------------------------------------------------------------
Asiallisia vastauksia kiitos, myös kansanedustajalta


Ylihärmän/Kauhavan Kuntouskeskuksessa oli perjantaina 20.11.2009 tiedotustilaisuus silta-ja tiehankkeesta välille Kangas-Annala.
Keskustelu oli mukavan rönsyilevää koskien mm. Annalan suunnalta unohdettua tienpätkää kustannusarviossa, joka on keväisin tulvan vallassa.
Tämä "unohdettu" tienpätkä nostaa kustannusarviota paljon, samoin kuin liian kapea tie ja silta.
Silta nykyisellä suunnittelulla aiheuttaa keväisin ongelmia Lapualle, johtuen vesien tulvatilanteesta.

Esille tuotiin myös todellisuus, ns. rekkaliikenteen osalta ko. hankkeessa.

Ei mahdu rekat toisiansa tiellä kohtaamaan.
Puhumattakaan Annalan suunnalta tiedotustilaisuudessa olleista henkilöistä ja heidän esiin tuomistaa todellisista ongelmista.
Katselmuksen yhteydessä päättäjille oli esitetty oikein kongreettisesti kuinka edes kaksi traktoria ei mahdu tielle yhtäaikaa.

Laitetaan sinne vielä ne vaivaiset viisi täysperävaunullista rekkaa kohtaamaan ja katsotaan kumpiko peruuttaa koko matkan?

Tilaisuus eteni oikein hyvin ja kannanottoja tuli puolesta ja vastaa, seuraavaan episodiin asti.

Tilaisuudessa oli mm. Kansanedustaja, rakennustoimikunnan pj. Petri Salo vastaamassa kuntaisten kysymyksiin.

Yksi, kysymykseni Salolle kuului:
Mistä olette päätyneet tulokseen, että rekkaliikenteelle tarjoitettua siltaa/tietä käyttää noin 4-5 rekkaa päivässä, sekä miksi päädyitte tulokseen, että tien leveydeksi riittää 5.5 metriä?

Sain eteeni jonkinlaisen laskelman tilaisuuden sihteerin, Rengon heittäessäni sen eteeni, laskelman jonka oli joku tehnyt.
Totesin: Saisinko suullisen vastauksen koska silmälaseja ei ole mukana.

Petri Salon vastaus koskien liikennettä ja tien leveyttä, oli seuraava:

Menkää nyt hyvät ihmiset katsomaan Eijan kirjoituksia, niin blogissa kuin Suomi24: sivuilla. Eijahan on kirjoittanut kaikkiin valtakunnallisiin medioihin asioista, joten kannattaa käydä katsomassa kirjoituksia.

Todella hyvä vastaus Kansanedustajalta kysymykseen, miksi tien leveys on 5.5 metriä ja sitä käyttää vaivaiset 4-5 rekkaa.
Tähän olisin voinut kysyä, mutta jätin kysymättä, noin lapsellisen vastauksen saadessani: Onko oman järjen käyttö kiellettyä suunnittelussa? Sutta tehdään ja siihen ei ole varaa.

Totesin, että mitään totuudenmukaisia lukuja ei ollut kuntalaisille esittää. Samoin puuttuvan tieosuuden olisi pitänyt näkyä laskelmissa selkeästi oikeat tiedot kustannuksista, jonka Kauhavan kaupugin asukkaat maksavat ihan omasta pussistaan.
Mitään tukea hanke ei saa miltään suunnalta, näin Petri Salo totesi tilaisuudessa. Eli me kuntalaiset, niin Ylihärmäläiset, Kortesjärveläiset, Alahärmäläiset sekä kantakauhavalaiset maksamme tämän sillan ja tien, jota koskeviin kysymyksiin rakennustoimikunnan pj. vastasi meitä kaikkia loukkaavalla tavalla, oli sitten kyse kannattajista tai vastustajista hankkeen suhteen.

Eija Kiviharju-Ketola Ylihärmä

Katsotaan julkaiseeko Ilkka kirjoituksen jonka jokainen sana on täyttä totta.
-------------------------------------------------------------------------------------

ANONYYMILLE:

Kuka sitten lienetkin, olet selvästi itse tunnistanut itsesi.
Se on hyvä asia koska se kertoo, että kalikka on johonkin kolahtanut.
---------------------------------------------------------------------------------------
Anonyymi sanoi...

Kuulin että tänne on laitettu minun nimikirjaimet (tietenkin jollain muullakin voi olla samat kirjaimet). Ota ensin selvää ennenkuin alat syyttämään! Ensinnäkään minä en ole tuota anonyymin tekstiä kirjoittanut. Pitää olla varma ennenkuin alkaa syyttämään. T. S.R

23. marraskuuta 2009 20:37

--------------------------------------------------------------------------------------

Kuka lienetkin tunnistit itsesi, muuten ei ko.kommenttia lähetetä.
Vain yksi kommentti Suomen tuhansista S.R alkukirjaimista, kertoo paljon.
Toivottavasti nyt tiedät totuuden asioista.


Saunassa tuli jo oltua, joten: Huomiseen

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tässä joku päivä olit kirjoittanut jonkun entisen naapurisi lapsen huostaanotosta, juttu kolahti heti korvissani pahosti, mistä olet saanut tällaista tietoa haltuusi, sehän on salassapitoasioden julki tuomista, eihän liene rikosoikeudellinen juttu? Eihän tuo viranomaistiedotteeksi väittämä teksti ole mikään viranomaistiedote vaan ote jostain aivan muusta jutusta, käsittääkseni sosiaaliviranomaiset eivät anna mitään viranomaistiedotteita, käsittääkseni poliisi ja muut pelastusviranomaiset julkaisevat viranomaistiedotteita, saatikaan julkisesti levitettäväksi, luvallista? Sinulla tuntuu olevan jokin ihmeen pakkomielle sekaantua sivullisten yksityishenkilöiden yksityisasiohin, laillistako, haluasitko että sinun ja perheesi asiat, hyvät tai huonot, leviteltäisiin ympäriinsä muiden ihmeteltäväksi, tuskin? Tunnut liikkuvan todella heikoilla jäillä. Heti jos joku kuten esim. jossain blogissa puhit samaisesta naapuristasi sanoen hänen syyttäneen teitä jostain, uhkasit heti viedä asiaa eteenpäin, entä jos nämä solvaamasi henkilöt päättävät tehdä samoin, taitaisit kohta asua käräjätuvalla. Ei muuta kuin jatkoja, etsi itsellesi oma elämä kuten moni on sinulle aikaisemmin sanonut, vaihda nuo kiinnostuksesi kohteet vaikka poliitikoiksi tai pakolaisiksi tms., ole sittenkin kuitenkin varovainen sanomisissasi. T: Joulupukki