lauantai 7. syyskuuta 2013

Lauantai. Ihana sää. Ym.

Aamusella kutsui Seinäjoki ja hommat siellä.
Hengettären nappasin kyytiini, ostoksille kun suunnisti.
Ylitöiksi heitti pikkuisen tänään, mutta aikaahan oli.
Ei kiirettä mihinkään.

Hengettärestä tuli tänään 2 kertainen mummu.
Onnea mummulle uudesta tyttövauvasta.
Onnea myös vanhemmille.

+ 22,5 astetta näytti tänään mittari asteita ulkosalla.
Ilmankos ihmiset kulkivat todella kesäisissä vaatteissa ja
meikäläinen hikoili hommissa kuin kesällä.

Ei mitään ihmeempää tai erikoista sattunut tänään meikäläisen kohdalle.

Saunottua tuli, joten: Huomiseen.

PS. 100 % totta:

 

Pääkirjoitus: Soinin vinyyli alkaa jo rahista

Julkaistu: 7.9.2013 6:30
Pääministeri Jyrki Katainen jätti keskiviikkona eduskunnan syyskauden ensimmäisessä täysistunnossa hallituksen ilmoituksen rakenneuudistuksesta. Puolueiden ryhmäpuheenvuoroista syntyi vahvasti se vaikutelma, että suurimman oppositiopuolueen, perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin vinyyli alkaa jo rahista.
Muiden puolueiden keskittyessä käsittelemään rakenneohjelmaa ja esittämään sen tueksi omia ratkaisujaan Soini sätti hallitusta vanhoilla tutuilla sanakäänteillä esittämättä rakenneohjelmaan ensimmäistäkään konkreettista vaihtoehtoa.

”Edustaja Soinin puhe oli viihdyttävä, mutta olisin pitänyt sen jossain toisessa tilanteessa, koska kaikki me muut puhuimme täällä kestävyysvajeesta ja rakenteellisista uudistuksista. Meille ei käynyt selville, onko Suomessa teidän mielestänne kestävyysvajetta vai ei”, Soinin puheeseen tuskastunut pääministeri Jyrki Katainen (kok) hämmästeli.

Viestiään vahvistaakseen Katainen vielä kiitteli keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän ryhmäpuheen sisältäneen ”erittäin paljonkin konkretiaa ja vaihtoehtoja”.

Perussuomalaisten kannatuksen roima kasvu todistaa, että Timo Soini on taitava poliitikko, mutta taitavalla poliitikolla tulee myös olla tilannetajua ja kykyä rytminmuutoksiin.

Yksiriviset murjaisut ja nasevat lohkaisut saattavat toistettuinakin kerätä suopeaa hörähtelyä turuilla ja toreilla, mutta niistä ei juurikaan ole politiikan välineiksi, kun pitäisi käsitellä rakenneohjelman kaltaisia vaikeita kysymyksiä.

Soini ilmoitti loppukesästä perussuomalaisten olevan valmiita seuraavaan hallitukseen. Tuon tavoitteen toteuttaakseen Soinin on oman puolueensa poliittisen uskottavuuden kohottamiseksi viisainta vaihtaa keskustelutyyliä. Joviaalisuus ja huumorintaju ovat hyviä avuja politiikassakin, mutta hallitusneuvotteluissa niitä ei testata.

Keskustan Sipilä on nostanut oman puolueensa kannatusta luottamusta herättävällä herrasmiestyylillään ja konkreettisilla poliittisilla vaihtoehdoilla. Tällä menolla opposition äänestäjien virta vie kiihtyvällä vauhdilla perussuomalaisista keskustaan.

Ei kommentteja: