sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Sunnuntai. Vistbackan juhlat, kuva Ilkan sivuilta. Pohjalainen ja mielipidekirjoitukseni. Ym

Voi mikä päivä. Päivä oli siis mitä hienoin sään osalta, vaikka aurinkoa ei näkynytkään.

Karmeinta tässä päivässä oli, Ilkka lehden nettijulkaisu Vistbackan juhlista.
Kuva on arkisto kuva, kuten siinä pienellä lukee.

Olen saanut lukuisia soittoja mm, aiheesta: olenko kaksoisagentti, onko erottamiseni puolueesta vain kulissia, kumpaanko puolueeseen sinä kuulut, Ipuun vai Perussuomalaisiin? YM, YM saman kaltaista.

Kuva on todellakin vanha kuva ja otettu aikoina, jolloin en arvostellut Vistbackan toimintaa eduskuntavaaleissa ehdokkaita kohtaan. Arvosteluun ei ollut silloin syytä ja olin silloin vielä Perussuomalainen.
Arvosteluun tuli syy kun Vistbacka hylkäsi muut ehdokkaat ja paneutui vain Reijo Hongiston tukemiseen vaaleissa. Tämä oli ja on edelleen väärin minun mielestäni.

No, kuvassa on siis Timo Soini, Risto Mattila Kauhavan Perussuomalaisten pj, minulle eron hommannut Raimo Vistbacka ja tietenkin Vistbackan erottama henkilö Perussuomalaisten puolueesta, eli minä.

Nyt Ilkka korjasi tilannetta klo: 20:50 ja kuva muutettiin, mutta edellinen kuva aiheitti minulle täydellisen
kaaospäivän.
Vaadin, että Ilkka julkaisee paperisessa muodossa nettikuvan ja kertoo mistä kuva on otettu ja keitä siinä on.
Toimittajan pitää tarkistaa kuvan julkaisemisen yhteidessä, keitä kuvassa on.

Olen Itsenäisyyspuolueen jäsen ja E-P itsenäisyyspuolueen vara pj.
EN PERUSSUOMALAISIA.
------------------------------------------------------


sunnuntai 24.2.2013

Timo Soini Vistbackalle: Entäs yksi kausi Euroopan parlamentissa?

24.02.2013 14:01 (Päivitetty: 24.02.2013 14:12) Kommentit0
Timo Soini kysäisi Vistbackaa europarlamenttivaaleihin. Kuva on arkistokuva. Kuva: Tomi Kosonen
Sunnuntaina Alajärvellä Raimo Vistbackan neuvospäivillä vieraillut puoluejohtaja kosiskeli juhlakalua lähtemään ehdolle eurovaaleihin.
– Yhden haasteen heitän, kun päivin ja öin mietin puolueen tulevaisuutta. Entäs yksi kausi Euroopan Parlamentissa? Läpimeno olisi todennäköistä. Saataisiin pätevä sorateiden Suomen edustaja Brysseliin puolustamaan Suomen maaseutua ja kestävää alue- ja rakennepolitiikkaa sekä itsenäisyyden asiaa. Kökkä kasaan, ensin Pohjanmaalla sitten koko Suomessa, sanoi Timo Soini juhlapuheessaan.
– Raimo, älä vastaa vielä mitään tänään. Perussuomalaiset tähtäävät eurovaaleissa Suomen suurimmaksi. Kansanpuolueena ja kansaan ankkuroiduilla ehdokkailla se on mahdollista. Eikös olisi komeaa? Ihmeitä tapahtuu ja niitä tehdään. Kun aloitimme tämän puolueen ei kukaan olisi uskonut, että olemme joskus 39 kansanedustajan puolue. Sen rinnalla EU-vaalitavoite ei ole utopiaa. Linja on kunnossa, ehdokasasettelu ratkaisee.
-----------------------------------------------------------------------------------

POHJALAINEN puolestaan julkaisi, kuten Ilkkakin mielipidekirjoitukseni koskien puukauppoja.

Tässä näin, olkaa hyvät:
--------------------------------------------------------------------------------

Ei mitään maksuja, vaan eroon EU:sta

sunnuntai 24.02.2013 Kommentit0


Kansanedustaja Reijo Hongisto (ps.) otti 20.2. Pohjalaisessa kantaa siihen miksi ulkomaalaisesta puusta pitää maksaa parempaa hintaa itärajan tuolle puolelle? Hän toteaa, että SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly ja elinkeinoministeri Jan Vapaavuori haluavat vauhdittaa kotimaista puukauppaa. Lyly ehdottaa vauhdittamiseen maa- ja metsätalousmaille säädettävää kiinteistöveroa, Vapaavuori metsätilamaksua.
Onhan se hienoa, että puukauppoja omassa maassa halutaan vauhdittaa. Monella metsänomistajalla on vielä muistissa ostajien kartelli jonkun vuoden takaa. Puusta ei haluttu maksaa kuin minimimaksu, siis suomalaisille myyjille.
Hongisto tuo kirjoituksessaan esiin myös tullimaksut. Hyvä niin. Puu voi ostettaessa olla halvempaa kuin oman maan metsästä ostettu, mutta Suomen maksamat tullimaksut nostavat hinnan pilviin.
Hongisto olisi voinut tuoda esiin asian jonka hän, Lyly ja Vapaavuori varmasti tietävät.
Kun Suomi on EU:n jäsen, sen pitää noudattaa EU:n tullimaksuja. Suomi maksaa EU:lle tulleja noin 200 miljoonaa euroa vuodessa EU:n ulkopuolelta tuotavista tuotteista. Suomi voi pidättää maksuista ns. kantopalkkion eli tullin kulut.
Ei siis ihme, että puu jota tuodaan itärajan takaa, on kalliimpaa kuin suomalainen puu.
Ei siis mitään maksuja Suomen puukaupan vauhdittamiseksi vaan ero EU:sta. Kuinkahan paljon puuta ostettaisiin Suomessa 200 miljoonalla eurolla, jolla nyt ei saada muuta kuin maksamisen ilo EU:lle.
Tässä ei voi todeta muuta kuin: Järki hoi, älä jätä päättäjiä.
Eija Kiviharju-Ketola (ipu)
Kauhava
----------------------------------------------------------------------

Kova päivä osaltani.

Saunottu ei, joten: Huomiseen.

Ei kommentteja: