keskiviikko 12. joulukuuta 2012

TIISTAI JA KESKIVIIKKO

TIISTAI:

Aamusta kutsui Seinäjoki ja hommat siellä.
Päivä meni totuttuun tapaan nopeasti.
Iltapäivästä alkoi pienoinen lumisade, ihan mukava sellainen.

Illalla oli Fallesmannissa toisen "hommani" pikkujouluissa.
Tuli siinä kerralla tutuksi, niin putkat, käräjäsali, kuulusteluhuoneet ( lapsille omansa ), rikosteknisentutkinnan monet eri huoneet, takavarikointitilat, poliisiautojen tilat, ym, ym.
Putkaan ei onneksi jouduttu / päästy asiakkaiksi, vaan sen tilalla oli jouluruokailu Fallesmannin tiloissa sijaitsevassa ruokalassa.
Kiitos Urpo Lintalalle mahtavasta esittelystä poliisilaitoksen puolella / tiloissa.

Siinähän sitä tiistai mukavasti kuluikin.
Saunottu ei.

KESKIVIIKKO:

Lunta oli yöllä satanut jonkin verran. Ei mitään mahtavia kinoksia tms, vain helposti pois kolattava lumi.
Mieshän tämän kolauksen tänään suoritti.
Itselläni on vähän tautinen olo ja raskas työnteko on silloin kielletty.
Vaikka lumi oli kevyttä, niin sydänpussitulehduksen sairastaneelle sekin voi olla liikaa.
Varovaisuutta, sitä joskus tarvitaan.

Ilkassa oli tänään Perussuomalaisen Erkki Valtamäen kirjoitus sekasotkusta jonka aikaan ovat saaneet kaksi henkilöä.
En lainkaan ihmettele Mannisen ja Poutasen valehtelua jopa isompaan kokoukseen asti.
Ei ole ensimmäinen kerta kun kaksikko unohtaa, että valheella on lyhkäiset jäljet.

Manninen haluaa vain omaa hyväänsä ja Poutanen myötäilee.
Piirisihteeri Manninen on unohtanut hyvät käytöstavat ja hyvän tavan kohdella puolueen jäseniä hyvin ennenkin.

Päivä kului kaikenlaisissa askareissa ja iltsella käväisin "naapurissa" syntymäpäivillä.
Kakku oli hyvää ja maukasta.

Alla Valtamäen Ilkassa ollut kirjoitus Mannisen ja Poutasen "touhuista".
Järkyttävää toisen ihmisen aliarvioimista.
----------------------------------------

Kuka valehtelee?

keskiviikko 12.12.2012 Kommentit0
 
Kari Hokkanen väitti minun puhuneen perussuomalaisten piirikokouksessa pehmeitä eli valehdelleen. (Ilkka 10.12.2012) Tunnustan käyttäneeni kokouksessa Hokkasta ja keskustapuoluetta melko rajusti kritisoivan puheenvuoron.
Tein sen niiden tietojen pohjalta, jotka perussuomalaisten neuvottelijat, piirisihteeri Anneli Manninen ja Seinäjoen paikallisyhdistyksen puheenjohtaja ja piirin rahastonhoitaja Juha Poutanen valtuustoryhmälle ja paikallisyhdistyksen hallitukselle ovat kertoneet. Kysynkin neuvottelijoiltamme Manniselta ja Poutaselta pitävätkö Hokkasen esittämät väitteet paikkansa?
Perussuomalaisten uusi valtuustoryhmä kokoontui ensimmäisen kerran marraskuun alussa ABC huoltoasemalla. Siellä päätimme yksimielisesti, että muille puolueille tullaan esittämään ehdotus perussuomalaisten hallituspaikan puolittamisesta niin, että paikalla istuu kaksi vuotta mies ja kaksi vuotta nainen. Näin myös tasa-arvovaatimus puolueen osalta täyttyy. Tällaisen evästyksen neuvottelijat saivat. Perjantaina 7.12. pitämässämme paikallisosaston hallituksen ja valtuustoryhmän yhteiskokouksessa Manninen ja Poutanen kertoivat, etteivät muut puolueet olleet ehdotukseen suostuneet. Lisäksi neuvotteluissa oli esitetty uhkaus, että puolue menettää puolet lautakuntapaikoistaan, jos aikaisemmin tehty sopimus revitään auki.
Valtuutettu Hannu Haapasalmi esitti valtuutettu Jarkko Kärjen kannattamana vielä kokouksessa uutta neuvottelua, koska väite lautakuntapaikkojen menetyksistä oli täysin virheellinen ja puolueen saaman vaalituloksen vastainen. Tästä asiasta kokous äänesti ja numeroin 6-4 päätti, ettei uusia neuvotteluja enää käydä.
Olen pitänyt elämässäni ohjenuorana mummoni viisautta: "Pitkässä juoksussa totuus ja oikeudenmukaisuus aina voittavat." Tästä periaatteesta en tingi missään olosuhteissa. Jos Kari Hokkasen kertomat tiedot osoittautuvat oikeiksi, tulen pyytämään häneltä julkisesti anteeksi puheitani.
Erkki Valtamäki
kaupunginvaltuutettu, Seinäjoki
------------------------------------------

Jäädään odottelemaan lopputulosta ko. asialle.
Jos Manninen menee hallitukseen, niin kovin hyvää kuvaa hänestä eivät toisen puolueen edustajan kirjoitukset anna.

Saunottua tuli ja ulkona on - 2,5 astetta pakkasta.
Huomiseen

Ps. tämä ei voi olla totta:

Jos on, niin päättäjillä on mm, laki kateissa.
------------------------------


Sitovasta hoitajamitoituksesta syntyi lainopillinen ongelma.
SDP:n ministerit Urpilainen ja Guzenina-Richardson vaativat kiivaasti hoitajamitoitusta. Toisin kävi.
SDP:n ministerit Urpilainen ja Guzenina-Richardson vaativat kiivaasti hoitajamitoitusta. Toisin kävi. (JENNI GÄSTGIVAR)
Keskustan Juha Rehula kutsui hallituspuolueiden kiistelyn lopputulosta mahalaskuksi.
Keskustan Juha Rehula kutsui hallituspuolueiden kiistelyn lopputulosta mahalaskuksi. (EERO LIESIMAA)
Kiistely tarvittavan henkilökunnan määrästä vanhusten laitoshoidossa sai jälleen uuden käänteen. Lakiin ei vastoin odotuksia kirjattu, että hallitus voisi asetuksella määrätä asiasta. Tarkoitus oli, että näin tehdään, jos suositukset eivät ole riittäneet.
Eduskunta hyväksyi keskiviikkona uuden vanhuspalvelulain sisällön. Kunnille tulee velvollisuuksia huolehtia, että iäkkäät saavat tarvitsemiaan palveluja.
Käänteen kiistassa sai aikaan eduskunnan perustuslakivaliokunta. Sen mukaan pelkällä asetuksella ei voi kunnille antaa määräyksiä siitä, minkä verran henkilöstöä pitää olla hoidettavaa vanhusta kohden. Valiokunnan mielestä asiasta pitäisi päättää laissa tai ainakin rajata asetuksen antajan valtaa.
Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson vaati alun perin, että lakiin tulisi kirjata sitova mitoitus 0,7 hoitajasta yhtä vanhusta kohden. Kokoomus vastusti sitovaa mitoitusta.
- Siitä asti, kun olin vuonna 2003 ensimmäistä kertaa ehdolla eduskuntavaaleissa, on vanhuspalvelujen tila ollut tapetilla, mutta mitään ei ole saatu aikaan. Tämä on minulle uskottavuuskysymys, valtiovarainministeri, SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen sanoi Kouvolan Sanomien mukaan elokuun lopussa.
Pian tämän jälkeen SDP ja kokoomus saivat vihdoin aikaan kompromissin. Viime kesän budjettineuvotteluissa puolueet sopivat, että asiasta annetaan asetus vuoden 2015 alusta, jos tilanne kaikissa hoitolaitoksissa ei siihen mennessä ole suositusten mukaisella tasolla eli vähintään 0,5 hoitajaa vanhusta kohden.
Pääministeri Jyrki Kataisen (kok) mukaan linjaus oli vahva kannuste kunnille saada vanhustenhoito kuntoon.
"Mahalasku"
Nyt eduskunta edellyttää, että hallitus antaa tarvittaessa esityksen lain täydentämisestä. Hallituspuolueiden eduskuntaryhmät ovat sopineet yhdessä menettelystä.
Helsingin Sanomien haastattelema Guzenina-Richardson vakuutti keskiviikkona Helsingin Sanomille, ettei tilanne vanhuspalvelulain suhteen ole muuttunut.
- Asiaan palataan vuonna 2014 kun on tehty valvontaa. Lakia (muutetaan) siten, että asiat joista hallitus on sopinut, toteutuvat laissa, peruspalveluministeri sanoi HS:lle.
Oppositio ihmetteli tiistain myöhäisillan keskustelussa, miten hallituksessa ei ymmärretty, kuinka pykälien mukaan pitää toimia.
- Sen ymmärrän, että teillä on ollut poliittinen vääntö hallituspuolueiden kesken. Lopputulos on mahalasku, sanoi Juha Rehula (kesk).
Oppositiopuolueet perussuomalaiset ja keskusta äänestyttivät keskiviikkona lain muutamista yksityiskohdista. Pääpiirteissään nekin olivat tyytyväisiä uuteen lakiin.
---------------------------

Antakaa vanhusten kestää kaikki sekoilut. Huh.

Ei kommentteja: