keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Keskiviikko ja Antti Kurvinen

Vaasan "kersa" tuli jo aamusta käymään ja olikin iltaan asti. Kisukin pääsi vihdoinkin kotiinsa takaisin.(Huh, mikä helpotus, heh,heh)

Päivällä tuli yllätysvieraita Alahärmästä. Oli, todella mielenkiintoisa ja mukava vierailu.
Kiitos, kun poikkesitte.

Tämän päivän Ilkassa, Antti Kurvinen vastaa kirjoitukseeni lehdessä.
Oletettavasti Petri Salon puolesta, näin sen käsitän.
Kurvinen ei itse ole tainnut edes kirjoitustani lehdestä lukea. Asiavirheet kertovat karua ja todellista kieltä. Tässä Kurvisen kirjoitus Ilkasta:

Koska en vaivaudu vastaamaan Kurviselle lehdessä, näin oudosta kirjoituksesta, teen sen tässä.
Kurvinen lukee kyllä blogiani.
Olen kommentoinut Kurvisen kirjoitusta omalla nimelläni.


Yleisöltä

Kauhavan puolueiden yhteistyö toimii hyvin

keskiviikko 09.09.2009

Kirjoittaja korostaa, että Kauhavan valtuuston loistava toimintakyky vaikeissakin tilanteissa kielii joukon hitsautuneen yhteen tavalla, joka antaa rohkeutta tehdä tulevina vuosina välttämättömät päätökset. Kauhava nousee. Kuva: Kari Löfhjelm

Eija Kiviharju-Ketola kirjoitti Ilkan yleisönosastossa sunnuntaina 6.9. siitä, miten niin sanotut suuret puolueet yrittävät estää hänen kirjoitteluaan lehtiin. Lisäksi kirjoittaja väittää "suurten puolueiden" pimittävän tietoa kuntalaisilta. Kiviharju-Ketolan väitteet tuntuvat oudoilta ja kaukaa haetuilta monella tapaa. Faktat ja oma asenteellisuus sekoittuvat monessa kohtaa.

--------------------------------

EIJA: Mikä oma asenteellisuus? Minä en ole nähnyt tiedotteita kaupungilta kuntalaisille joissa tiedotetaan eri työryhmien aikaan saamat päätökset kun ryhmät ovat saaneet työnsä valmiiksi.

Mitä outoa ja kaukaa haettua, on odottaa kuntalaisten saavan tiedon päätöksistä?

----------------------------

Viime vuoden marraskuusta lähtien töitä tehnyt valtuusto on ollut myönteinen yllätys. Eri-ikäisistä ja erilaisista aatesuuntauksista tulevat ihmiset ovat nopeasti muodostaneet joukkueen, jonka yhteisenä tavoitteena on talouden saattaminen terveelle pohjalle ja uuden Kauhavan kehittäminen vahvaksi maaseutukaupungiksi.

------------------------------------

EIJA: Mieleen tulee keskustalaisten Ilkassa ja Pohjalaisessa julkaisema kirjoitus jossa todetaan vanhuksien kuljetus asiasta näin: Luultavasti, osa valtuutetuista ei tiennyt mistä päättivät.

----------------------------------------------

Alle vuoden kestäneelle yhteiselle taipaleellemme on osunut jo monia raskaita ja vaikeita hetkiä alkaen kansainvälisestä lamasta ja päättyen elämän rajallisuudesta muistuttavaan tragediaan. Valtuuston loistava toimintakyky näissä tilanteissa kertoo siitä, että tämä joukko on hitsautunut yhteen tavalla, joka antaa meille rohkeutta tehdä tulevina vuosina välttämättömät päätökset. Osa näistä on kipeitä leikkauksia, mutta vielä enemmän meidän täytyy kyetä satsaamaan tulevaisuuden kasvun lähteisiin: uusien elinkeinojen synnyttämiseen ja koulutukseen. Tarpeelliset päätökset tulee tehdä perusteellisen arvokeskustelun jälkeen.

---------------------------------------------

EIJA: Susannan pois meno oli surullinen asia, mutta elämä jatkuu ja rauha hänen muistolleen.

----------------------------------------------

Kiviharju-Ketolan arvostelema Petri Salo (kok.) on hyvä esimerkki onnistuneesta yhteistoiminnasta. Toisen puolueen edustajan silmin hän on vetänyt omaa valtuustoryhmäänsä ryhdikkäästi ja reilusti. Erityisen iloisesti olen kuitenkin yllättynyt Perussuomalaisten valtuustoryhmän vastuullisuudesta. Perussuomalaiset ovat olleet aktiivisia ja rakentaneet luottamusta muihin ryhmiin.

--------------------------------------------

EIJA: Salon arvostelu! Missä olen arvostellut Saloa?

Lehdessä en ole Saloa arvostellut ja hänen pyynnöstään korjasin näkemystä tien ja sillan suhteen.

Sovimme Salon kanssa, että teen uuden kirjoituksen josta selkeästi ilmenee, ettei Salo vastusta tie-ja silta hanketta. Minä pidin lupaukseni jonka johdosta Kurvinen nyt ottaa kantaa Salon puolesta.

Perussuomalaiset valtuutetut sekä koko Perussuomalaisten joukko ovat kaikki erittäin vastuullisia ja työlleen omistautuneita. On hyvä, että luottamusta on syntynyt silloin pystytään puhtaaseen ja rehelliseen työskentelyyn.

-----------------------------------------------


Mitä tulee kirjoittajan viittauksiin Kangas-Annala tiehankkeesta, voidaan todeta asian olevan yksiselitteisesti kuntaliitossopimuksessa. Liitossopimus on oikeudellisesti velvoittava asiakirja, josta löytyy muitakin tärkeitä asioita kuten Rannanjärvi-Viemerö-tien parantaminen, Kortesjärven sekä Ylihärmän ylijäämien käyttäminen kyseessä olevien alueiden investointeihin ja vanhojen alijäämien kattaminen aikataulussa.

------------------------------------------

EIJA: Tämä on kaikkein mielenkiintoisin osa Kurvisen kirjoituksessa.

Kortesjärven rahoista en tiedä, mutta Ylihärmän rahat siirrettiin heti Uuden Kauhavan tilille velkojen maksuun. Ylihärmä otti myös lainaa (jota Kauhava ja Alahärmä ei saanut) Uuden Kauhavan velkojen maksuun.

Selvitystä mihinkä Ylihärmän ylijäämä sekä velkaraha joka ottiin on käytetty en ole nähnyt.

Vanhoja alijäämiä Kauhavalla ja Alahärmällä on ihan liikaa ja uutta tulee nyt liitoksessa.

------------------------------------


Kiviharju-Ketola on siinä oikeassa, että meillä päättäjillä ja viranhaltijoilla on aina parannettavaa tiedottamisessa. Asiaa ei kuitenkaan auta vapaasti löytyvän tiedon vääristely. Kauhavan asioita hoidetaan laajalla yhteistyöllä, eikä henkilöön käyvillä hyökkäyksillä tai valittamalla.

---------------------------------------

EIJA: Kertoisitko mistä edellä mainitsemani tiedot löytyvät?

Toteat myös: Henkilöön kohdistuvalla hyökkäyksillä ei Kauhavan asioita hoideta, vaan laajalla yhteistyöllä.

Lukijat laskekoon itse, kuinka monta kertaa nimeni mainitset kirjoituksessasi.

-------------------------------------------

Antti Kurvinen kaupunginvaltuutettu (kesk.) Kauhava

---------------------------------------------------------------------------------------------

Näin siis Kurvinen ja minun vastaukseni.

Eipä tänäänkään kummempia, kova tuuli puhalsi koko päivän.
Kyllä se nyt on niin, että Eija menee saunaan.
Huomiseen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Juaksupoika, on Kurvinen.Ei viälä ymmärrä, että on omatkin aivot millä ajatella.Tekee mitä käsketähän.
Sääliks poikaparkaa käypi.

Anonyymi kirjoitti...

EIJA: Salon arvostelu! Missä olen arvostellut Saloa?

Minun käsitykseni arvostelusta täyttää Teidän oman blogimerkintä joka on päivätty 6.5. kuluvaa vuotta.

Suora lainaus: "--totesin hänelle: Joskus on parempi unohtaa puolue ja antaa edustajille mahdollisuus ilmaista kantansa asiasta ihan omana itsenään. Totesin myös, että nyt taisi tulla virhearvio, koska ihmisiä Ilkan ja Pohjalaisen levikkialueelta ovat ottaneet yhteyttä ja olleet kauhuissaan noin suorasta ja selkeästi lehdissä ilmaistusta pakkomielipiteestä."