maanantai 9. helmikuuta 2009

Maanantain askareet

Tänään tuli tehtyä vähän kaikenlaista. Aamulla lykkäsin lumet joita tuuli oli yön aikana pihaan tuonut. Ei ollut paljoa. Piha on nyt tuulenmyötä aika liukas on hyvin hioutunut, samoin maantie.

Vaasan "kersa" oli tänään hammaslääkärissä ja kertoi kuinka sinne oli tullut n.15 oppilasta iältään 8-9 vuotiaita. Yksi kerrallaan menivät hammaslääkärille ja toiset tekivät läksyjä sillä aikaa.
Noin se homma pelaa kun osataan asiat oikein hoitaa. Meillä oletetaan että isä tai äiti lähtee kesken työpäivän viemään lasta hammaslääkärille, oli työmatka mitä oli.

Ystäväni joka asuu Kauhavalla tarvitsi ensiapua hampaaseen jota särki lujaa, no Alahärmässä oli päivystys ja viimeisin särkypäivystys aika oli 13:30 sen jälkeen aikoja ei annettu.
Ystäväni ei omista ajokorttia ja pyysi apua kuljetukseen, tottakai vein ihmisen apua saamaan mutta mietityttää millä ihmiset kulkevat eri kunnan osiin. Ko. henkilöllä ei ollut rahaa taksiin ja taksihan ei ilman vie.
Hän oli soittanut taksille ja pyytänyt kuljetusta mutta koska rahaa ei ollut niin ei järjestynyt kyytiäkään.

Samoin kuntayhtymä Kaksineuvoisen toimesta ja sen tuomasta säästölinjasta johtuen ei ole varaa palkata lääkäriä töihin, neuvolasta on pois 5-vuotiaiden psygoloki, jota teki testejä lapsille ja arvioi tarvitaanko apua kehitykseen vai ei.
Testit tekee nykyään ihminen jolta ko.koulutus puuttuu.

Lista olisi pitkä mutta tämä on blogi joten olen kirjoittanut lehtiin tarkemman kannanoton asioihin.

Yllätys, yllätys sain tänään inspiraation paistaa silakoita. Kaupassa käydessäni näin tuoreita silakoita ja himo iski. No, mies auttoi paistamisessa mutta hyviä olivat.

Saunassa tuli jo oltua joten, huomiseen.

Ei kommentteja: