keskiviikko 18. kesäkuuta 2008

keskiviikko ja kokous kunnantalolla

Tänään oli sitten kokous, jossa Tapio Liinamaa oli vastaamassa kuntalaisten kysymyksiin. Lyhyehkönä yhteenvetona: Silta hankkeesta ei luovuta, maksaa kuulemma 2ja½ milj€ ja on rekat kestävä ja tulva-alue on huomioitu. Totesinkin tähän, että sateenkaari siitä sitten tuolla rahalla tulee.Tiehallintohan on laskenut kestävyyden mukaan sen maksavan 10 milj€.( tosin uusi valtuusto voi purkaa sopimuksen)
Kouluista ym. palveluista Liinamaa totesi: kaikki säilyy.
Kysyessäni, miksi tätä ei ole sanottu kun olette yhdessä olleet Lapualaisten kanssa kertomassa Ylihärmän tulevaisuudesta kuntalaisille ? Lapualaisilla selvät dokumentit, teillä: en tiedä, ei ole käsitelty ym. Miksi , ette silloin sanoneet kaikki säilyy? No, ei selvää ymmärrettävää vastausta.
Selitys, miksi parempaa vaihtoehtoa, eli itsenäistä kuntaa ei kuntalaisille tarjottu, sain vastauksen jota vieläkään en ymmärrä.
Huvittavin selitys oli: lehteen pääsi vahingossa suunnitelma kouluverkosta, tosin mitään porukkaa ei tähän ollut tehtävään osoitettu..
Kysyinkin: miten voi olla mahdollista, että ryhmä ihmisiä kokoustaa, saa siitä palkan, antaa raportteja ja loppujen lopuksi sanotte, ettei ko.toimikuntaa ole? Miten siis voi vahingossa päästä lehteen asia jota ei ole suunniteltu.
No, Liinamaa hermostui kyllä jokusen kerran, meinasi jo lähteä. Kieltäytyi jopa vastaamasta kun kysyin uudestaan jotain asiaa. Totesinkin hänelle: eipä nyt hermostuta.
Muuten meni hyvin ja lopuksi juteltiin niitä näitä kuten kuuluukin.
Eiväthän tässä ihmiset tappele vaan asiat.
Täytyy kyllä rehellisyyden nimissä sanoa, ettei käsitykseni muuttunut Ylihärmän tulevaisuuden suhteen. Oli liika selitystä Suomesta, sekä epämääräistä vetoamista kaiken maailman pykäliin, joita kyllä halutessaan Uusi Kauhava voi käsitellä paremmin ottamalla huomioon Ylihärmän.
Kysyinkin Liinamaalta, mitä näkyvää Ylihärmä saa:
Eipä ollunna tietoa. Kehoitinkin laittamaan siltarahat Ylihärmän kehittämiseen.
No, toivotaan että Liinamaalla olisi silmät avautuneet edes sillan suhteen. Väitti tosin, että sitä haluaa todella paljon ihmisiä. Missähän nekin ovat? Ei ainakaan alueella johon siltaa kaavaillaan.
Lopuksi Valitut Palat:
Kiinalainen kotirouva haki avioeroa, koska hän epäili, että hänen miehellään oli suhde toiseen naiseen.
Hän oli tullut epäluuloiseksi, koska aina puhelimen soidessa perheen puhuva papukaija sanoi:
"Ero", "Rakastan sinua" ja "Koeta jaksaa"
.
Onkos teillä papukaija? Kannattaa opettaa puhumaan nätisti.
.

Ei kommentteja: