sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Lastensuojelun vaitonaisuus ja tietämättömyys, ihan normaalia heiltä. Kukkia, jee.

LAUANTAI.
Pyhäinpäivä. Haudoilla palavat tuhannet kynttilät omaisten muistoksi.
Samoin kynttilöitä poltetaan myös kotona ja omaisia muistellaan.
Kynttilämeri on mieleenjäävä muistikuva hautausmaalta niin Pyhäinpäivänä, kuin Jouluaattona.

Päiväsellä olin "naapurissa" ja värjäsimme lisää lankoja.
Oudoin tapahtuma oli Marja-aronian marjojen käyttäytyminen värjäykseen pakkasen jäljiltä.
Marjat antoivat aivan erilaisia sävyjä, kuin ennen pakkasia. Mielenkiintoista.

Iltasella saimme vieraan Ylihärmästä.
Nauroimme yhdessä niin, että mahaan sattui.
Sain vieraalta kukkia. JEE.





Kaikista ihaninta oli, että kukkien tuoja oli miespuolinen henkilö. ISO KIITOS.

On ollut järkyttävää luettavaa, kuinka lastensuojelun pomot eivät ole ajantasalla omasta työstään.
Käsittämätöntä omaisten aliarviointia antaa lausunto lehdistölle: en tiedä mitään periaatteella.

Tässä ote lehdestä. Lukekaa ajatuksella ja miettikää: miksi "pomo" vastaa kysymyksiin, niin kuin vastaa???

--------------------------------------

Rautavaaran tragedia: Lastensuojeluilmoituksen kohtalosta vaaditaan selvitys

Julkaistu: 1.11.2014 15:54
Itä-Suomen aluehallintovirasto pyytää selvityksen Nurmeksen sosiaalitoimelta siitä, mihin poliisin perheestä tekemä lastensuojeluilmoitus johti.
Itä-Suomen aluehallintovirasto pyytää Nurmeksen sosiaalitoimelta selvityksen siitä, otettiinko poliisin kolariperheestä tekemä lastensuojeluilmoitus varteen vai ei.- Kun menneinä vuosina on sattunut lapsensurmia, olemme pyytäneet oma-aloitteisesti selvitystä, kun on ilmennyt, että kyse on ollut lastensuojelun asiakkaista, sanoo Itä-Suomen aluehallintoviraston peruspalvelut-yksikön päällikkö Kirsi Kaikko Ilta-Sanomille.Rautavaaran tragediassa kuoli sunnuntaina nainen ja kolme pientä lasta, kun nainen ajoi auton tahallaan päin linja-autoa. Naisen avomies oli linja-autossa matkustajana.MTV kertoi tiistaina, että poliisi oli tehnyt perheestä lastensuojeluilmoituksen syyskuussa. Syyskuun alussa perheen isä kutsui poliisipartion kotiin rauhoittamaan riitaa, jotta hän pääsisi aamulla töihin.- Selvitämme, mistä tässä kokonaisuudessa on kysymys ennen kaikkea lasten kannalta, Kaikko sanoo.Selvityspyyntö tehdään Kaikon mukaan alkuviikosta, kun valvonnasta vastaava henkilö palaa töihin. Kaikko ei vielä keskiviikkona tiennyt asiasta enempää kuin mitä tiedotusvälineet ovat kertoneet. Selvitysaikaa annetaan noin kaksi viikkoa.

Ilta-Sanomat oli keskiviikkona yhteydessä myös Nurmeksen sosiaalijohtajaan.

Oletteko tehneet perheen lastensuojeluasiassa jotain tai jättäneet tekemättä, Nurmeksen sosiaalijohtaja Ritva Tikka?


- Minä en puhu yksittäisistä tapauksista. Yleisesti totean, että meillä toimitaan lastensuojelussa, niin kuin pitääkin toimia. Jos ilmoitus tulee, niin työntekijä ryhtyy tarvittaviin toimenpiteisiin.
Onko tässä tapauksessa ryhdytty tarvittaviin toimenpiteisiin?


- Edelleenkään en puhu yksittäisestä tapauksesta.Onko poliisi ollut yhteydessä teihin?

- Poliisi on ollut yhteydessä siltä osin, kun he ovat katsoneet, että meitä tarvitaan käytännön järjestelyissä, kuten asuntoon liittyvistä asioista. Minä en asiaa käytännössä hoida. Kun meille tulee lastensuojeluilmoituksia, niin viranhaltijat katsovat, millaisia toimenpiteitä ilmoitus aiheuttaa.Eli et tiedä sosiaalijohtajana, mitä tässä tapauksessa on tehty tai jätetty tekemättä?

- Minä en tiedä, ketkä meillä ovat lastensuojelun asiakkaita, koska sellainen tieto ei kuulu minulle, ellei tieto liity jotenkin minun työhöni.Kolari tapahtui sunnuntaina, nyt on keskiviikkoiltapäivä. Et edelleenkään tiedä, onko tehty jotain vai ei?

- Meille ei ole tullut ennen tätä päivää viralliselta taholta tietoa, mikä perhe on ollut kyseessä.Sinulla ei ole siis tietoa, mihin toimenpiteisiin lastensuojeluilmoituksen vuoksi on ryhdytty?

- Varmaan minun pitää sanoa sinulle, että tänään keskiviikkona kello 14.15 minä en tiedä, mitä on tehty ennen kuin asia on selvitetty.Perhesurma ei ollut sellainen asia, joka olisi aiheuttanut tarpeen ottaa selvää?

- Selvitämme meidän toimenpiteemme, kun joku virallinen taho on sitä vailla. Kaikki mitä meillä on tehty, on pantu paperille.

Ei kommentteja: