keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Töitä. ONNEA KISULLE. Pihakoivu. Ensimmäiset rakeet.

MAANANTAI:

Hommathan ne aamusella kutsuivat Seinäjoella. Onneksi sain kyydin ystäväni mieheltä.
Päivä meni joutuisasti, vaikka räkätauti on edelleen päällä, eikä loppua näy.

Kotiin päästyäni aukaisin kirjeen, kirjeessä oli kutsu uusinta leikkaukseen.
Arpi avataan ja syvemmältä kaivetaan. Pahinta on SAUNAKIELTO taas kerran. NYYH.

Ei  erikoista, saunottua tuli.

TIISTAI:

Kisu, rakas karvainen "lapsenlapseni" täyttää tänään 7 vuotta.
"Mummu" unohti tässä kaikessa tohinassa lähettää onnittelukortin, mutta lahja sitäkin
mieluisampi odottaa "mummulassa".

Vapaata oli hommista tänään.
Iltasella lähdin ystäväni kanssa kohti Ylistaroa ja Pihakoivua.
Ei sitä maalaisjärki meinaa ymmärtää, miksi lapsia ei viedä lääkäriin vaikka selkeät ohjeet on.
Ei maalaisjärki ymmärrä sitäkään, mitä Pihakoivussa pelätään?
Maalaisjärki sanoo vain: lasta/lapsia ei haluta päästää "oikelle" lääkärille koska jotain
voisi paljastua. Mitä? No, omana mielipiteenä epäilisin rauhoittavia lääkkeitä.
Mitään muuta syytä en ymmärrä, miksi lapsen hoito evätään jatkuvasti.
Alla on ote kirjoituksesta jonka kirjoitin julkisesti nähtäväksi naamakirjaan.

-----------------------------------------------------------

En, todellakaan teidä miten aloittaa kirjoittamaan Ylistarossa sijaisevasta Lastensuojeluyksikkö Pihakoivusta.
Moni on yönsä valvonut, etenkin he jotka olivat kunneelleen johtajaopettajan puhelun huoltajalle.
Satutteko muistamaan edellisen kerran kun koulusta ja Pihakoivusta tuli huoltajalle puheluita lapsen ahdistuksessa? Jos ette, niin poliisi neuvoi huoltajaa: kutsu paikalle ambulanssi ja ambulanssi kutsuu paikalle poliisin, niin lapsi pääsee tarvitsemaansa hoitoon. Kissan viikset. Huoltajaa ei päästetty edes sisälle. On edelleen epäselvää, kenen lasta ambulanssin henkilökunnalle näytettiin? Ambulanssin henkiökunta tuli ilmoittamaan huoltajalle: saimme ajan perjantaille sinulle ja lapselle lääkäriin. Aika tuli, huoltajaa ei päästetty lääkärin luokse lapsensa kanssa. Lääkäriaika oli muuttunut yllättäen yksityisajaksi. Huoltaja ilmoitti lääkärille ja Pihakoivun edustajalle: hoitosuhde loppuu tähän.
No, nykyisyyteen. Huoltaja oli saanut koulun johtajalta ja yksikön johtajalta tiedon, että lapsi on käynyt koulussa opettajien, myös johtajan päälle ½ m rautatangolla. Uhannut hypätä korealta alas. Johtava opettaja ilmoitti huoltajalle, ettei ko, lapsi voi olla koulussa oman ja muiden turvallisuuden takia. Hän päätyy opetukseen Pihakoivuun. Voi totta Mooses.
Pihakoivun työntekijä oli hakenut lapsen pois koulusta ja ilmoituksensa mukaan huoltajalle, lapsi oli istunut seinänvieressä kädet polvienpäällä täristen. Tottahan huoltaja lähti ilmoitukset saatuaan heti matkaan. Valitettavasti matkaan kului aikaa. Toimimme poliisien antamien ohjeiden mukaan. Yllätys, yllätys, päivystävä lastensuojeluviranomainen soitti. Hätäkeskus oli välittänyt tiedon myös hänelle. Päivystävä henkilö soitti Pihakoivuun ja tiedusteli heiltä lapsen tilaa. Kaikki hyvin. Lapset ovat menossa nukkumaan, ei mitään ongelmia. Päivystävä lastensuojeluviranomainen oli luultavasti Pihakoivun "käskystä" perunut ambulanssin.
Ihmettelen vaan millä oikeudella. Pihakoivun tietokoneelta löytyy määräys: kun lapsi seuraavan kerran saa "kohtauksen" hänelle pitää soittaa ambulanssi ja viedä hoitoon. Huoltaja ajoi ilmoituksen jälkeen Pihakoivun erään asuntolan pihaan.
Jännä ja erikoinen ilmiö oli, että kaikki johtajat saapuivat kiireesti paikalle. Ovet lukittiin ja verhot vedettiin eteen jokaisesta asunnosta.
Kaksi Pihakoivun työntekijää tuli ulos ja kehoittivat huoltajaa poistumaan paikalta, tai he soittavat poliisit. Tämä sopi mielle ja jäimme rauhallisesti odottamaan virkavaltaa paikalle, vaikka tiesimme, etteivät he voi mitään ilman ambulanssia.
Pihakoivun työntekijä ilmoitti, että lapset ovat jo nukkumassa. Kello oli 20:20. Ihmettelin heille, miten jokaisesta asunnosta paistoi valo, jos ovat nukkumassa? No, ovet siis olivat lukitut, vaikka emme edes nousseet autoasta.
Pihakoivun henkilökunta ei tässä yksikössä tainnut hädissään huomata, että heiltä puuttui yksi lapsi nukkumasta. Poika soitteli ovikelloa, hakkasi oveen, ei aukaistu. Lopulta nousin autosta ja kehoitin hakkaamaan pikkuikkunaan, että pääsisi "kotiinsa" sisälle.
Sama toistui poliisien kanssa. Ovet pysyivät kiinni. Vasta kun hekin
hakkasivat ikkunaan ja valottivat lampulla, ovi aukesi. Ko, lapsi nukkuu valot päällä. Lapsella on siis ahdistusta.Uskon, että minulla on enemmän kuolutusta mielenterveydellisiin ongelmiin kuin yhdelläkään Pihakoivun johtajalla tai työntekijällä. Ja auta armias, jos kyseessä olisi ollut ns, omassa kodissa asuva lapsi.
Sosiaaliviranomaiset olisivat olleet paikalla salamannopeasti. Huolena: mikä teillä kotona on vikana, kun lapsi oireilee noin pahasti. NYT: EI HUOLEN HÄIVÄÄ.
  • Eija Kiviharju-Ketola Kirjoitukseeni haluan lisästä vielä ihmettelyni: missä oli inhimillisyys huoltajaa kohtaan, missä oli kysymys / selitys? Ei missään, vain uhkaaminen poliisilla. Kivat kotiolot lapsella.
  • Eija Kiviharju-Ketola

Ei kommentteja: