Arlinin työsopimus irtisanottiin kesällä 2012 vain kaksi päivää ennen määräaikaisen sopimuksen päättymisajankohtaa. Syyksi irtisanomiselle ilmoitettiin luottamuksen rikkoutuminen, työstä kieltäytyminen, salassapitovelvoitteen rikkominen ja liiasta alkoholinkäytöstä johtuvat poissaolot.
Arlin itse katsoo, ettei työsuhteen purkamiselle ollut perusteita. Arlinin oman kertomuksen mukaan hänellä ja Hongistolla olisi ollut intiimi suhde, jonka viilentymisen vuoksi työsuhdekin katkaistiin.
Reijo Hongisto ei ole halunnut kommentoida asiaa julkisesti. Hän on vedonnut siihen, ettei ole itse osapuolena työsopimuksessa. Sopimuksen kansanedustajien avustajien kanssa tekee Suomen valtio ja eduskunnan kanslia, joka onkin riidan toinen osapuoli Helsingin käräjäoikeudessa tänään käsiteltävässä tapauksessa. Käytäntö on kuitenkin se, että kansanedustaja itse tekee eduskunnalle esityksen avustajastaan.
Arlin liitti haastehakemukseensa Hongistolta saamanasa sähköspostin, jossa tälle luvataan töitä koko vaalikaudeksi. Työsuhteet olivat kuitenkin käytännössä määräaikaisia.
Työsuhderiidan käsittelyyn käräjäoikeudessa on varattu vielä kaksi varapäivää toukokuussa.
------------------------------------------
Saunottua tuli, huomiseen.