torstai 17. heinäkuuta 2014

Mansikoita, ym.Suomen johtajat ovat taukkeja. Nielevät petollisen laskelmoinnin.

Vapaata oli hommista tänään.
Kyllä riitti silti päivässä askaretta.

Onneksi oli mitä ihanin sää ja on vieläkin.
Tyyntä ja rauhallista.

Iltapäivällä hain Itsenäisyyspuolueen kierueauton pois korjaamolta.
Kyllä oli Mäki-Ikolassa nopeaa toimintaa. Hyvä niin. Auto on taas
kunnossa ja kilometrejä saa kertyä mittariin.

Iltasella olin mieheni kanssa mansikkamaalla.
5 kiloa noukittiin ja oltiin paarmojen syötävinä.
Osan keitin soseeksi ja osa saa odottaan huomiseen.

Nuorisolla menee hyvin.
Toinen paahtaa kesätöitä ja toinen harjoittelee kaikenlaisia kotitöitä. HEH.
------------------------------------------

SUOMALAISIA VEDETTIIN TAAS LINSSIIN JA PAHASTI.
TOSIN KANSALAISET OSASIVAT ODOTTAA, ETTÄ TYÖTTÖMIÄ TULEE
JONKUN AJAN PÄÄSTÄ. KANSA ON TIETÄVÄISEMPI ASIOISTA.

OTE LEHDESTÄ:

Stephen Elopin ja Microsoftin Steve Ballmerin lupaukset ex-nokialaisten työpaikkojen pysymisestä Suomessa olivat laskelmointia, arvioi asiantuntija.
Suomi mykistyi viime syyskuussa, kun tuli tieto Nokian kännykkätuotannon kauppaamisesta amerikkalaiselle ohjelmistojätille Microsoftille.
Nokian väistynyt toimitusjohtaja Stephen Elop ja Microsoftin silloinen toimitusjohtaja Steve Ballmer kävivät jymyuutisen jälkeen Espoossa pidetyn tiedotustilaisuuden lisäksi eduskunnassa sekä Nokian yksiköissä Tampereella ja Oulussa.

Parivaljakko antoi Suomen-kierroksellaan ruusuisia lupauksia nokialaisten työpaikkojen säilymisistä, uusista investoinneista Suomeen ja Microsoftin hyvästä yrityskansalaisuudesta.

 
Kun Microsoft osti Nokian yksikön, niin johdon tehtävänä oli myös sitouttaa henkilöstöä. Siinä tilanteessa ei voinut muuta sanoa.

Tänään Microsoft ilmoitti, että 12 500 ex-nokialaista saa potkut maailmanlaajuisesti. Suomessa irtisanotaan 1 100 työntekijää. Oulun-yksikkö ajetaan alas, ja tiettävästi vähennykset koskevat myös Espoon-konttorin tukitoimintoja. Yhtiö on ilmoittanut mahdollisesti lisäävänsä väkeä Salossa ja Tampereella.

Arvostettu amerikkalainen Nomura Securities -yhtiön pörssianalyytikko
Rick Sherlund arvioi jo aiemmin, että konsernissa on edessä suuret irtisanomiset ja että ne kohdistuvat ennen kaikkea ex-nokialaisiin.

 
Jos suuren amerikkalaisyhtiön pitää valita, miellyttääkö se amerikkalaisia poliittisia päättäjiä vai suomalaisia poliittisia päättäjiä, niin tarvitseeko vastausta miettiä kauaa?

- Microsoftin Ballmer lupasi suomalaisille yhtä sun toista, nettipankki Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju sanoo Ilta-Sanomille.

Oksaharju arvioi, että Elopin ja Ballmerin Suomelle antamissa lupauksissa oli kyse laskelmoinnista.

- Kun Microsoft osti Nokian yksikön, niin johdon tehtävänä oli myös sitouttaa henkilöstöä. Siinä tilanteessa ei voinut muuta sanoa.

Oksaharju muistuttaa, että Microsoft on palveluyhtiö, jossa osaaminen on henkilöstössä.

- Näissä tilanteissa puheet ovat kaikki kaikessa, jotta osaavimmat ihmiset pysyvät talossa.

Microsoftiin siirtyneiden Suomen nokialaisten asema ei helppo, jos konsernin rakenteita aletaan panna uuteen uskoon, Oksaharju pohtii.

- Suomessa osaavan henkilöstön hinta on hyvin suolainen. Jos miettii, mihin globaali yhtiö, kuten Microsoft, palkkaa väkeä, niin osaamista alkaa löytyä muualtakin. Intiassa vastaava insinööri tekee puoleen hintaan.

Pienen Suomen yhteiskunnallinen mielipide ei globaalisti toimivaa amerikkalaista jättiyritystä käytännössä hetkauta, Oksaharju arvioi.

- Kun yhtiön kotipaikka on Yhdysvalloissa, niin sinne työpaikat jäävät herkemmin. Jos suuren amerikkalaisyhtiön pitää valita, miellyttääkö se amerikkalaisia poliittisia päättäjiä vai suomalaisia poliittisia päättäjiä, niin tarvitseeko vastausta miettiä kauaa?

Tätä luvattiin, kun Nokia myytiin

Kun Nokia oli ilmoittanut syyskuussa 2013 myyvänsä kännykkäliiketoimintansa Microsoftille, Nokian väistynyt toimitusjohtaja Stephen Elop ja Microsoftin silloinen toimitusjohtaja Steve Ballmer antoivat Suomelle höveleitä lupauksia tulevasta.

1. "Suomesta tulee Microsoftin hub (keskipiste)", Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer lupasi 3. syyskuuta 2013 tiedotustilaisuudessa Espoossa, kun Nokia-kauppa oli paljastettu.

2. "Työtä ei ole tarkoitus siirtää, vaan kehittää paikan päällä", Ballmer sanoi tiedotustilaisuudessa.

3. "Olemme hyvä yrityskansalainen Suomessa, investoimme Suomeen", Ballmer sanoi tiedotustilaisuudessa.

4. "Tämänpäiväinen julkistus on win-win-tilanne kaikille", Ballmer sanoi tiedotustilaisuudessa.

5. "Ei ole merkittäviä suunnitelmia muuttaa työn tekemisen sijaintia maailmassa integraation aikana, joten odotamme Nokia-tiimien pysyvän pitkälti paikoillaan maantieteellisesti", Ballmer vakuutteli 3. syyskuuta 2013 kirjeessään työntekijöille.

6. "Ehdottomasti", Nokian väistynyt toimitusjohtaja Stephen Elop vastasi Aamulehdessä 5. syyskuuta 2013, kun häneltä kysyttiin kaupasta tiedottamisen jälkeen, kuuluuko Tampere konsernin keskipisteisiin.
-------------------------------------------------
 
Suomen johtajat ovat totaalisia taukkeja. Miksi ei tehty sitovaa sopimusta oikein paperille, allekirjoituksineen?
Nyt 1100 ihmistä kärsii perättömistä lupauksista. Potkut tuli, että heilahti.
Suomi ei enää kestä lisää työttömiä. On se kumma kun päättäjät eivät tajua suomen tilaa.
Tai mikäs kumma se nyt on, heillä on kova palkka eikä käsitystä kansalaisten ongelmista.
 
Onneksi on ITSENÄISYYSPUOLUE.
Puolue joka haluaa ajaa meidän asioita, eikä sorru olemattomiin lupauksiin.

Saunottua tuli, joten: huomiseen.

Ei kommentteja: