maanantai 14. toukokuuta 2012

Maanantai. Seinäjoki. Ilkka ja Pohjalainen. Myrskyinen ilma. Ym.

Seinäjokihan se aamusta kutsui. Päivä oli aurinkoinen, mutta tuulinen.
En tiedä estivätkö rakennukset Seinäjoella tuulen riehumisen, mutta nyt iltasella tuuli riehuu täysillä täällä kotona.
Kankaanpäässä, joka on tunnettu ns. pullonpohjana tuulee myös. No, eiköhän tuo kesä pääse kohta voitolle.

Kiitos Ilkalle ja Pohjalaiselle jotka julkaisivat tänään kirjoitukseni.
Puhelin on soinut ja kirjoitusta kiitelty.
Kiitos, kiittämisistä, mutta näin näen asian.

Tässä kopio niille, joille ko, lehdet eivät ilmesty:

Jokainen ihminen on arvokas

maanantai 14.05.2012 

Näitä Veikko Lavin laulunsanoja olen ennenkin käyttänyt kirjoituksessani. Lavi sanoo laulussaan sen, mikä pitäisi kaikkien huomata. Myös päättäjien, korkeimmalla "tasolla".
Laki vanhustenhoidosta astui voimaan ja mikä meteli nousi asiasta, ettei hoitajia ole tarpeeksi. Hoitajia on varmasti tarpeeksi, kunhan työttömyyskortistoa perataan. Rahaa löytyy palkaamiseen varmasti, senhän sanelee jo laki.
Jotenkin on muodostunut tunne, että nykyisin asioista päättävät eivät kuvittele tulevansa vanhoiksi. He luulevat olevansa "vallankahvassa" loputtomiin. Todellisuus on kivulias, vanhuus koittaa myös heille ja kuinkas suu sitten laitetaan?
Hakevatko he pankilta lainaa taloa tai osaketta vastaan, että saavat kunnon hoidon joko dementia- tai hoitolaitoksessa? Näinhän vanhuksia kehotetaan tekemään. Panttaamaan lapsiensa kodon turvatakseen hoidon laitoksessa.
Meillä Suomessa on vielä onneksi jäljellä isänmaan pelastaneita vanhuksia. Vanhuksia, jotka tekivät Suomen itsenäiseksi. Samalla he tietämättään antoivat tulevaisuudessa mahdollisuuden idioottimaisiin päätöksiin vanhuuden loppuelämän turvaamiseksi.
Ilman näitä miehiä ja naisia, jotka uhrasivat nuoruutensa ja terveytensä rintamalla itsenäisyyden puolesta, ei olisi myöskään päättäjiä joille asiat eivät mene perille. Suomi ja sen päättäjät ovat töpänneet jo siinä, että miljoonia, miljoonia Suomelle myönnettyjä rahoja ei ole käytetty asianmukaisiin tarkoituksiin.
Näitä miljoonia, miljoonia ei saada takaisin seuraavassa avustuserässä. Selittelyä piisaa kyllä, miksi rahoja ei käytetty. Selittelyt ovat selittelyjä, mutta jos Suomeen annetaan rahaa käytettäväksi eri tahoihin, miksi niitä ei niihin käytetä?
Käsittämätöntä, että miljoonia on unohdettu käyttää niiden ohjattuisiin kohteisiin.
Muistakaa hyvät päättäjät, ilman taistelua itsenäisyydestä te ette olisi asioista päättämässä. Vanhuksille eli Suomen itsenäisyyden puolesta taistelleille antakaa arvokas loppuelämä.
Eija Kiviharju-Ketola
Ylihärmä
---------------------------------------------------------------
 Valitettava totuus on, että 80 % vanhuksen eläkkeestä menee hoitokulujen kattamiseen.
Omaisuus huomioidaan myös vanhuksen hoidossa, jos eläke ei riitä kattamaan kuluja niin omaisuudesta otetaan hoidon maksu.
Tämä on täysin järjetöntä. Hyysätään kyllä kaikkia muita, mutta vanhuksilta viedäät tuhkatkin pesästä, säästö syistä. Huh, Huh.

Meinattiin saunoa, mutta ei saunottu. Joten: Huomiseen.

Ei kommentteja: