maanantai 27. kesäkuuta 2011

Maanantai. Ilta-Lehti ja Helsingin Sanomat. Karvaiset kotiin. Ym.

Todella ihana oli sää tänään. Yhtään pilveä ei näy nytkään taivaalla. Kesä palaa takaisin.

Karvaiset "lapsenlapset" haettiin illalla kotiin. Huh helpotusta, Heh.

Päivällä oli Ilta-Lehden nettiveriossa luettavissa olla oleva kirjoitus.

Kirjoituksen vuoksi käväisin ostamassa Helsingin Sanomat.

No, HS:n kirjoitus poikkesi pikkuisen alla olevasta.

HS:n kirjoituksessa todettiin mm:

Etelä-Pohjanmaan piirissä on jo muutaman vuoden ajan esiintynyt sisäisiä köydenvetoja. Vaalien alla tämä näkyi ehdokkaiden välisenä kiusantekona, kuten kehnona tiedonkulkuna ja esitteiden katoamisina.

Tästä Ilta-Lehti ei mainitse sanaakaan.

Eli, ILTA-LEHTI:

-----------------------------------

Perussuomalaisten sisäiset ristiriidat ovat nousseet jälleen pinnalle.

Maanantain Helsingin Sanomien mukaan viimeisin hässäkkä puolueen sisällä syntyi puoluekokouksessa Tampereella reilu viikko sitten.

Kriisi sai alkunsa, kun kutakin piiriä oli pyydetty toimittamaan etukäteen 2-3 ehdokasnimeä 50-henkisen puoluevaltuuston jäseniksi.

Kun Etelä-Pohjanmaan piiri toimitti puoluekokoukseen sen työvaliokunnan valmistelemat nimet, luovuttikin kansanedustaja Reijo Hongisto oman vaihtoehtoisen listansa. Hongiston menettely oli puolueen sääntöjen mukainen, mutta tapaus nostatti paheksuntaa: osa nimistä oli piirin muulle johdolle tuntemattomia Hongiston avustajia.

Helsingin Sanomien haastattelemat Etelä-Pohjanmaan piirin vaikuttajat kuvailevat tilannetta sekasortoiseksi.

Täyttä huutoa

Myös viime maanantain Ilkka kertoo Etelä-Pohjanmaan piirin Tampereen-kokouksesta. Lehden mukaan kokous oli mennyt "täydeksi huudoksi".

Maakunnan perussuomalaisten mukaan puolueen jäsenet toimivat "omavaltaisesti ja ylimielisesti selän takana".

Tilanne on kärjistynyt niin pahasti, että jotkut osastot harkitsevat seuraaviin vaaleihin lähtemistä sitoutumattomien listalta.

Ylihärmän perussuomalaisten puheenjohtaja Eija Kiviharju-Ketola sanoi Ilkassa, että piiri voi revetä.

- Minulle on sanottu, ettei lähdetä kuntavaaleihin ehdolle kuin sitoutumattomina perussuomalaisina, hän kertoi puolueen tilanteesta.

Kahdet juhlat

Perussuomalaisten jakautuminen on tullut esille aiemminkin. Iltalehti kertoi viime maanantaina, kuinka jakautuminen kahteen porukkaan näkyi puoluekokouksen iltajuhlissa.

Varsinaista iltajuhlaa isännöi puolueen puheenjohtaja Timo Soini ja siellä nautittiin vanhasta tanssimusiikista. Maahanmuuttopolitiikasta innostuneen Hommaforumin hommahenkinen väki kutsuttiin puolestaan omiin iltabileisiin Kahdet kasvot -olutravintolaan.

Käsirysy kokouksessa

Toukokuussa perussuomalaisten erimielisyydet kärjistyivät käsirysyksi saakka puolueen avoimessa paikalliskokouksessa Helsingissä. Osapuolina olivat Helsingin piirisihteeri Jussi Ristilä ja Kontulan perussuomalaisten puheenjohtaja Petri Haapanen.

Haapasen mukaan Ristilä häiriköi kokousta ja tämän vuoksi hänet jouduttiin poistamaan paikalta. Ristilän mukaan kokouksessa oli kireä tunnelma ja häneen käytiin lopulta kiinni takaapäin. Ristilä teki tapauksesta rikosilmoituksen.

-----------------------------------------

JA EIJA:

TODELLISUUDESSA vaalien alla vain 3-4 ehdokasta kieltäytyi yhteistyöstä muiden kanssa.

Yhteistyökyvyttömistä yksi pääsi eduskuntaan ja yhteistyötä tehneistä kaksi.

On väärin, että ehdokkaat leimataan kaikki kiusantekijöiksi, sitä harrastivat vain 3-4 ehdokasta ja 1 ehdokkaan tukijoukot.

Toivottavasti tämä soppa selviää ja ehdokkaat jotka kunnialla hoitivat työnsä, eivät tule kytketyiksi ei kunnialla toimineisiin ehdokkaisiin.

Ps. Sanomani oli Ylen radiouutisista ei Ilkasta.

Jaaha, siinä sitä taas.

Saunottu ei ja "karvaiset lapsenlapset" ovat kotonaan, joten: Huomiseen.

Ei kommentteja: