Tänään käväisin sitten sairaanhoitajan vastaanotolla kun lääkärille ei aikaa saanut.
Kersaksi olen tullut, noin leikkimielisesti sanottuna.
Olit näet korva-, poskiontelo- ja kurkkutulehdus.
Muuten käynti meni ihan hyvin ja hoitaja teki tarkkaa työtä, mutta reseptissä tuli ongelma.
Hänellä ei ole oikeutta kirjoittaa lääkekuuria ja olisin joutunut odottamaan yli tunnin, että lääkäri sen kirjoittaa.
Totesin hänelle, onhan tässä nyt jo viruttu kauan, joten haetaan huomenna apteekista. Sinne se muutenkin olisi neljän jälkeen toimitettu.
Minulle jäi epäselväksi asia, että viedäänkö kaikkien asiakkaiden reseptit jotka käyvät hoitajalla päivän mittaan vasta neljän jälkeen apteekkiin.
Näin käsitin, mutta huomenna sekin asia selviää.
Anonyymille: Tämäkö on hyvää terveydenhoitoa. Ehkä sinun pitää itse tarkistaa asioita.
Terveydenhoitaja teki työnsä hyvin, mutta kuinka oli lopputulos sinun mielestäsi.
Kaksineuvoisen myötä meiltä meni lääkäripalvelut, se on valitettava todellisuus.
Yksi lääkäri jäi toistaiseksi, kunhan eläke koittaa ei taida olla yhtäkään.
Mahatauti virus velloo edelleen terveyskeskuksen ns. intervallihoidossa.
Aina kun tulee uusi asiakas tauti ilmaantuu taas. Nyt ei uusia potilaita saisi ottaa, kierre pitäisi katkaista. Huonokuntoiset ihmiset ovat heikossa asemassa ja kunnossa kun virus iskee.
Olisikohan tänään tapahtunut mitään muuta?
No, ei ihmeempiä.
Eija menee nyt saunaan, huomiseen.
4 kommenttia:
wikipediassa hoitotakuusta:
Hoitotakuu tuli voimaan Suomessa 1. maaliskuuta 2005. Kansanterveyslain ja erikoissairaanhoitolain muutoksilla säädettiin kiireettömille hoidoille ja tutkimuksille tietyt määräajat.
Hoitotakuu tarkoittaa näillä lainmuutoksilla säädettyjä terveyskeskuksien ja sairaaloiden kiireettömän hoidon ja kiireettömien tutkimusten määräaikoja. Tällä pyritään yhtenäistämään eri alueilla asuvien suomalaisten terveydenhuollon palvelujen saatavuutta ja poistamaan hoitovaje. Hoitotakuu estää esimerkiksi vuosikausien jonotuksen leikkaukseen.
Hoitotakuu koskee kiireetöntä hoitoa, mutta on myös säädetty, että kiireelliseen hoitoon (esimerkiksi onnettomuus tai sydäninfarkti) pitää päästä välittömästi ja vakavat sairaudet (esimerkiksi syövät) pitää hoitaa mahdollisimman pian.
Hoitoon pääsy Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan (19. tammikuuta 2007)
Terveyskeskukseen on saatava välitön yhteys puhelimitse arkisin terveyskeskuksen aukioloaikana tai sinne on voitava mennä käymään. Terveydenhuollon ammattihenkilö (esimerkiksi sairaanhoitaja tai lääkäri) arvioi puhelimessa hoidon tarpeen. Jos arviointi vaatii terveyskeskuksessa käyntiä, käyntiaika on saatava kolmen arkipäivän kuluessa yhteydenotosta.
Jos hoitoa ei voida aloittaa heti ensimmäisellä käyntikerralla, on hoitoon päästävä kolmen kuukauden kuluessa. Erikoissairaanhoitoon on päästävä kuuden kuukauden kuluessa.
Sairaalahoitoon pääsee lääkärin lähetteellä. Hoidon tarpeen arviointi on aloitettava kolmen viikon sisällä lähetteen saapumisesta. Arvio tehdään lähetteen perusteella tai tutkimalla potilas sairaalassa. Jos potilas tarvitsee sairaalahoitoa, on hoito aloitettava kuuden kuukauden sisällä hoidon tarpeen arvioinnista.
Jos potilasta ei voida hoitaa määräajassa omassa terveyskeskuksessa tai sairaalassa, hänet on ohjattava hoitoon muualle, toiseen sairaanhoitopiiriin tai yksityiselle sektorille. Potilaalle ei saa aiheutua tästä ylimääräisiä kuluja.
Näin on, mutta kun lääkäriin ei pääse niin ei pääse.
Hoitotakuu on edelleen yhtä kaukana kuu maasta.
Anonyymi ei vastannut kysymykseesi lopputuloksesta.
On järjetöntä jos ihmisiä käytetään terveydenhoitajan luona, mutta eivät voi noutaa lääkkeitä kuin klo:16:00 jälkeen.
Ihmiset joilla on matkaa kyseisiin paikkoihin joutuvat kärsimään.
Ei hyvin mene, ei todellakaan.
"Anonyymille: Tämäkö on hyvää terveydenhoitoa. Ehkä sinun pitää itse tarkistaa asioita.
Terveydenhoitaja teki työnsä hyvin, mutta kuinka oli lopputulos sinun mielestäsi."
Kerroit itse PITKITTYNEESTÄ sairaudesta. Olisit voinut hankkia ajan lääkärille tai hoitajalle aikaisemmin, ja lääkkeet olisivat olleet jo sinulla, eikä vasta seuraavana päivänä. Hoitaja on varmasti riittävän pätevä päättämään, kuinka akuuttia hoitoa terveydentilasi vaatii. Ensiavuksi saa yleensä pari pilleriä tarvittaessa, jos ei heti pääse apteekkiin. "Päteviä" lääkäreitä tänne kaksneuvoisen, tai oli mikä oli, hommiin ei saa mitenkään, koska lääkärit ymmärtävät rahan merkityksen.
Lähetä kommentti