maanantai 15. joulukuuta 2008

Maanantai ja Jouluun valmistautuminen

Vihdoinkin tuli tehtyä jotain tulevan Joulun eteen.
Aamista kävimme "naapurin" kanssa Ylihärmässä ja postitin joulukortit.( huh mikä urakka kirjoittaa) Samalla hain lanttuja ym.tykötarpeita laatikoihin.
Päivällä tein ensin porkkanalaatikoita ( onneksi porkkanat itseltä) ja iltapäivästä lanttulaatikoita.

Onneksi Seinäjoelta tuli illalla ylltätysvieraita niin sai testata porkkanalaatikon maun.
Söivät kyllä no, ehkä kohteliaisuudesta.

Kersa tuli tänään koulusta taas lapun kanssa, en tiedä missä päätetty kun lähettäjä oli hammashuolto.
1.1.09 alkaen kun olemme Kauhavaa lakkaa lasten kuljetus hammaslääkärille ja vanhemmat velvoitetaan lähtemään töistä, ehkä kaukaakin ja viemään lapsensa hammaslääkärille.
Kaikilla ei ole käytettävissä mummoja, pappoja, omaa autoa tai auttavia naapureita joihin turvautua.

Suomi24:ssä on kova keskustelu asiasta, joku esittää: koska hammaslääkäri on pelottava paikka niin vanhempien pitisi olla mukana, toinen taas sanoo. kävelköön lapset hampuriin. Tästä ajatuksesta lapset pitäisivät olkoon aika vaikka klo: 16.00 niin matkaan kävellen menee reippaasti etäisyydestä riippuen jopa 2-3 tuntia. Siinähän se koulupäivä lyhenee mukavasti kun saa lähteä kävelemään hammaslääkärille.

Nykypäivänä lapset eivät hammaslääkäriä pelkää, koneet ja laitteet ovat ihan erilaisia kuin "meidän" nuoruudessa. Vanhemmat jotka ovat huolestuneita lapsensa hammaslääkärille menosta siirtävät oman pelkonsa täysin turhaan lapsillensa.

Täytyy nyt katsastaa miten kyyti hammaslääkärille on kytkeytynyt perusterveydenhuoltoon jotka on kuntaliitoksessa mainittu säilyviksi.

Kirjasto asiasta ei ole kuulunut muuta kuin, ettei sulkemista ole missään päätetty ainakaan toistaiseksi vaikka lappu kotiin tulikin.

Oikein alkaa ajattelemaan kuka asioista yleensä nykyään päättää vai ovatko kaikki päättäjiä sellainen sekasoppa on tilanne nykyään.

Siinähän sitä purkua tuli taas kerran, pitäisiköhän mennä rauhoittumaan, eli Saunaan.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Sain jotenki ihmeellisesti poistettua mun blogin, joten sitä ei oo enää olemas. -Sari