perjantai 30. heinäkuuta 2010

Perjantai, Onneksi viileämpää.

Tänään oli onneksi viileämpää kuin eilen. Mittari näyttää nyt ulkona + 22 astetta.
Ilkka julkaisi tänään kirjoitukseni, joka on tässä:

Yleisöltä

Kataisen unelma talouksien kurjimus

perjantai 30.07.2010

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) on huolissaan suomalaisten kotilalouksien velkaantumisesta. Ministeri patistaa kansaa maksamaan velkansa.

Samaan hengenvetoon Katainen toteaa haluavansa, että Suomi on vuonna 2011 alusta EU:n vahvin talousmaa.

Varmasti miljoonia kertoja on toitotettu ja kirjoitettu niin ministereille kuin kansanedustajille asiasta: ensin oman maan asiat kuntoon, jos resursseja riittää sitten muut tahot.

Katainen ei tiedä kuinka ahtaalla suomalaiset työntekijät, yrittäjät, maanviljelijät ym, ovat. Helppo on ministerin kehottaa kansalaisia maksamaan velkansa. Toivottavasti yhtä helppoa on antaa ohjeet velan maksuun saamiseksi. Todellisuus taitaa olla Kataisella kateissa. Koskahan viimeksi on käynyt tilalla, jolla velka painaa päälle, mutta tuotetta ei saa myytyä.

Tavaraa kun toimitetaan pilkkahintaan muista maista. Oman maan tuotannolla ei ole mahdollisuuksia kilpailla muutenkin alaslaskettujen tulojen kanssa muualta saapuvalle tuotteelle.

Kataisen unelma EU:n vahvimmasta talousmaasta vaatii ensin ministeriä tutustumaan todellisuuteen meillä Suomessa. Voisi vaikka saapua lypsämään yhden lehmän (vanhanaikaisesti), ajamaan pellolle lannoitetta navetasta, talikolla heitellen, ottaa osaa heinäpaalien keräämiseen ja samalla nauttia hikoilusta ja itikoista tai osallistua vaikka pikku porsaiden "leikkaukseen". Näin muodostuisi ehkä pikkuisen enemmän todellisuutta vastaava kuva velkojen maksuun.

Kotitaloudet eivät ole velkaa turhaan hakeneet, vain selvitäkseen nykyisestä päättäjien idioottimaisista päätöksistä.

Arkadianmäeltä ei näe kokonaisuutta etenkin, kun omalle tilille ropsahtaa rahaa tilin muodossa enemmän kuin monelle velkaiselle kotitaloudelle, joita hän patistaa maksamaan velkansa.

EIJA KIVIHARJU-KETOLA

Ylihärmän Perussuomalaisten pj.

Ylihärmä

------------------------------------------------------

Samoin ihmettelen Kiviniemen lausuntoja asiasta: Miksi Suomalaiset työntekijät ovat perusturvan yleisempiä käyttäjiä?

Palkka ei riitä elämiseen, elämiseen jota kaikki haluaisivat elää. Käydä joskus uimassa, kahvilassa ym, ym. Eli normaaliin elämään, ei kaurapuurolla kituuttamiseen.

Olisikohan syynä ulkomailta tuotu työvoima. Suomalainen työntekijä ei uskalla marista, kärsii vain.

Aikansa kun marisee huomaa olevansa työtön jostain oudosta syystä ja paikan on vienyt muualta tuotu työntekijä.

Minulla ei ole mitään henkilökohtaista ulkomaalaistatyövoimaa kohtaan, kunhan sitä oikeasti tarvitaan. Suomen työttömyystilastot eivät tähän anna valtuuksia tällä hetkellä.

No, siinä tuli taasen purettua omia ajatuksia.

Saunassakin tuli oltua, joten: Huomiseen.

Ei kommentteja: