lauantai 27. maaliskuuta 2010

Torstai, Perjantai ja Lauantai

Kyllä minä kirjoitin blogin torstaina, joku ehti vahingossa sen poistamaan ennen julkaisua. Otetaan lyhennetty versio torstaista:

"Naapurit" hakivat lisää lahjoituksia Kultasepänliike Levältä (Kauhavalta.) Tuleva punttikellari sai hienot peilit ym.tavaraa.
Illalla käväisin kamarikirjastolla tarkistamassa olinko merkinnyt listaan, että kaikki kirjat ovat nyt tietokoneella, taas kerran.

Ai niin kirjoitinhan minä Heinolan Reumasairaalaa uhkaavasta lopetuksesta.
Sairaalahan on tunnettu laadukkaasta osaamisestaan ja taidoistaan. Lopettamisen kannalla on Kansanedustaja Arja Karhuvaara (kok) joka on Invalidisäätiö Ortonin hallituksen varapuheenjohtaja. Ortoni tiettävästi havittelee osia reumahoidoista itselleen. Surullista, että monelta lapselta riistettäisiin tuttu ja turvallinen sairaala rahan takia. Toivottavasti apua Heinolaan löytyy ja sairaala saa jatkaa loistavaa toimintaansa.

Ortoni, missä olen ollut useita kertoja kuntoutuksessa ei mielestäni pysty samaan lapsipotilaiden kohteluun kuin Heinolan sairaala.
Ortoni on ahdas, kolkko, ja liian iso luomaan lapselle turvallista ilmapiiriä tutkimuksien ja hoitojen aikana. Lasten edun pitäisi olla rahaa tärkeämpi, heillä on kivut jo omasta takaa ja henkistä painetta ei pitäisi enään lisätä.

--------------------------------------------------------------



Eilen en ehtinyt kirjoittamaan lainkaan.Joten lyhyt kertaus perjantaista:

Päivä kului lasitöiden parissa, eli leikkaaminen ja hiominen.
Illalla teini oli ampumakisoissa Ylihärmässä, sillä aikaa käväisin kaupassa ja muilla asioilla.
Ilta meni sitten erästä pöytää "metsästäessä", oli lähtenyt nuorenparin muuttokuorman mukana vaikkei olisi saanut. (Näin luulimme.)
Yritimme soittaa ja viestittää oletetuille muuttajille pöydästä, ei vastausta.
Vihdoin saimme tietää, että "muuttokuorma" olikin mennyt kirpputorille ja nuoripari nukkui tyhjässä asunnossa yönsä. Sain onneksi kirpputorin pitäjän kiinni ja pöydän pelastettua. Muilla tavaroilla ei niin väliä ollutkaan. Mahtoi siinä olla aamulla parilla paikat kipeinä, kova lattia kun ei ole paras nukkumapaikka.

Vaasan porukka lähti päivällä Espoota kohti. Vävyllä on työkeikkoja lauantaina ja sunnuntaina, joten "kersa" lähti tietenkin mukana kauppoihin kiertelemään.
Onhan se tietenkin vaihtelua kun saa hotellissa nukkua kaksi yötä.

----------------------------------------------------------

Vihdoinkin, LAUANTAI:

Lämpöasteita on ollut eilen ja tänään. Lumet laskee vauhdilla ja piha paljastuu esiin pikkuhiljaa.

Mies ja teini lähtivät Ilmajoelle ampumakisoihin, kyseessä kauden viimeinen kisa täällä pohjanmaalla. Hyvin oli mennyt, tuloksia odotellaan.Tämän kisan jälkeen on jäljellä vain Kultahippukisat Turussa, jonne tietenkin menevät.


"Kersa" sai todellakin soppailla Espoossa, oli ollut Ikeassa n. 3 ja ½ tuntia ennen kuin vävy ehti hakemaan pois. Olisi lähtenyt jo ½ tunnin päästä, mutta kulkuyhteydet puuttuivat. HEH, HEH.

Ylihärmän nuoripari on ongelmissa, muuttoautoa ei tänään tullutkaan. Ei sänkyä, ei tuolia, ei pöytää, ym. nukkua vain lattialla (jo toinen yö) ja odottaa ihmettä tapahtuvaksi.
Odottavalle äidille ratkaisu ei ole paras mahdollinen, ehdotinkin hänen äidilleen että kehoittaisi lastansa soittamaan sosiaaliviranomaisille ja hakevan tilanteeseen apua.
Meillekkin saisivat tulla, mutta ylpeys voittaa näköjään järjen.

Siinä sitä taas miettimisen aihetta, ollakko liian ylpeä pyytämään apua ja kärsiä, vaiko pyytää apua ja saada sitä.

Saunassa tuli oltua, joten: Huomiseen


PS. Muistakaa siirtää kelloja tunnilla eteenpäin.

Ei kommentteja: