tiistai 5. elokuuta 2008

Tiistai ja vihdoinkin toimintaa.

Kävin Ylihärmän kunnantalolla, teknisellä puolella kysymässä siltapiirrustuksia ja tie suunnitelmia, Kankaankylästä Kauhavalle.
Todella ystävällinen ja mukava mieshenkilö palveli minua. Sieltä löytyi joskus 90-luvulla Savelan tekemät piirrustukset. En löytänyt siitä kohtaa, että tiehallinto olisi sen hyväksynyt. Silta oli myös 40 metriä lyhkäisempi kuin tiehallinnon tekemässä laskelmassa, että se kestää tulvimisen. Muutenkin tuli tunne, että kaikki oli aataminajalta. Kysyin päteekö laskelmat euroissa kun kaikki on paljon kallistunut euron myötä ?
Vastaus: Uskoisin niin.
Itse haluaisin kyllä nähdä uudet ja ajan tasalla olevat laskelmat etenkin kun ne nyt poikkeavat tiehallinnon laskelmasta todella rajusti.
Uskon itse enempi tiehallintoa joka varmasti osaa hommansa.
Ylihärmän laskelmista luultavasti puuttuu työnarvo ja paljon muuta on jätetty laskematta, tiehallinto laski kaikki kustannukset ja päätyi 7-10 miljoonan euron kustannuksiin, koska tie sijoittuisi alavaan maastoon joka ennen peltoja on ollut suoperäistä.
Tästä ei Ylihärmän papereissa ollut mitään mainintaa, kuten ei tulvistakaan jotka pitäisi ottaa huomioon.
Kävin myös Kauhavalla kaupungintalolla ja näin muita siltapiirustuksia, niissä oli tiehallinnon hyväksyntä merkintä.
Tiehallintohan ilmoitti, ettei sillä ole tietoa ko.suunnitelmasta eikä mahdollisuuksia toteuttaa hanketta, omalta kohdaltaan.
Olettaisin, että Ylihärmä esittää euroissa olevan laskelman perustuen nykyisiin hintoihin ja ottaa yhteyttä tiepiiriin saadakseen selville, mitä kaikki oikeastaan maksaa.
Paitsi jos ei ole väliä kestääkö tekeles edes vuotta, mitä sitä turhia asiaa selvittämään laitetaan vaan rahat kankkulan kaivoon.

Ei kommentteja: